Pazartesi - Cuma 09:00 - 17:00 0(374) 215 84 84info@cagsu.com
E-Randevu
Online Randevu
E-Sonuç
Online Sonuçlar
E-Danışma
Online Danışma Hattı

Öney: “Bilinçsiz vitamin kullanımı ciddi sağlık problemlerine yol açabilir”

Özel Çağsu Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Halil Uğur Öney, birçok kişi tarafından bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla kullanılan vitamin ve takviye ürünleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Anasayfa > Sağlık Rehberi > Uzmanlarımızdan Öğrenin > Öney: “Bilinçsiz vitamin kullanımı ciddi sağlık problemlerine yol açabilir”

Öney: “Bilinçsiz vitamin kullanımı ciddi sağlık problemlerine yol açabilir”

Özel Çağsu Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Halil Uğur Öney, birçok kişi tarafından bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla kullanılan vitamin ve takviye ürünleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haber: Tuğba Ülker

Bilinçsiz vitamin kullanımı ile ilgili önemli bilgiler veren Uğur Öney, Vitamin desteği alınacaksa mutlaka doktora başvurmak gerekir. Vitaminleri de bilinçsiz tüketmek sağlımızı bozabilir” ifadelerini kullandı

“Vitamin desteği mutlaka doktor tarafından planlamalıdır”

İnternetten ve Eczanelerden alınan fazla vitamin hastalıklara yol açabileceğini dile getiren Halil Uğur Öney, “Daha çok bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için sıkça kullanılan vitaminleri de bilinçsiz tüketmek de sağlımızı bozabilir. Normal sağlıklı bir insan beslenmesi normalse sebze- meyve yiyorsa vitamin eksikliği gelişmez. Vitamin desteği alınacaksa mutlaka doktora başvurmak gerekir. Bilinçsiz kullanılan A vitamini karaciğere hasarına yol açabilir veya C vitamini böbreklerimizde, midemizde rahatsızlık yaratabilir. Bazı Vitaminler vücutta sentezlenemediğinden besinlerden alınması gerekir. Sağlıklı insanın vitamine ihtiyacı yoktur. Vitamin desteği mutlaka doktor tarafından planlamalıdır”  ifadelerini kullandı. 

“Baş dönmesi ve görme bozukluğuna sebep olabilir”

Bazı vitaminlerin fazla kullanıldığında vücutta oluşan etkileri ile ilgili bilgiler veren Uğur Öney,  A vitamini: Vücutta birikip karaciğer hasarı ve bulantı, kusma, karın ağrısı, kilo kaybı, kas sinir sistemi bulguları iştahsızlık sinirlilik yorgunluk uykusuzluk bağ ağrısı yapabilir. D vitamini: Uzun etkilidir vücutta birikir fazlası kalsiyum miktarını artırır. Böbrek taşı oluşturabilir. İştahsızlık baş ağrısı zayıflık halsizlik çok su içme ihtiyacı yapabilir. Kas kemik ağrılarına yol açabilir. E vitamini: Çok yüksek dozda alınırsa bulgular ortaya çıkar. Baş ağrısı zayıflık baş dönmesi halsizlik görme bozukluğu yapabilir. K vitamini: Fazla alınırsa kansızlık sarılık beyin hasarı oluşturabilir. Tiamin-B1: Sinir sistemi ciltte bozukluklar bağ ağrısı uyku bozukluğu çarpıntı yapabilir. Nıasin B3-B6: Sinir sistemi hasarı ayaklarda uyuşma hisizlik yürümede zorluk. Folat: İshal uyku bozukluğu yapar. C vitamini: bulantı kusma karın ağrısı uyku bozukluğu böbrek taşları yapabilir. Ayrıca omega3 vs gibi besin takviyeleri de mutlaka doktora danışarak alınmalıdır” cümlelerine yer verdi.